fbpx
Сьогодні
11:08 20 Тра 2019

Апеляційний суд сьогодні розгляне корупційну справу скандального адвоката і члена ВРП Гречківського

Одіозний адвокат Павло Гречківський / Фото: LB.ua

20 травня о 13:55 Київський апеляційний суд розгляне справу №824/1261/2019 стосовно члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, якому інкрімінується шахрайство в особливо великих розмірах.

Про це повідомляється на офіційному сайті суду.

Генеральна прокуратура спільно з потерпілими оскаржує рішення Шевченківського районного суду в м. Києві від 30.10.2018, яким був винесений виправдувальний вирок щодо члена Вищої Ради Правосуддя Гречківського та арбітражного керуючого Шкляра, підозрюваних у вимаганні 500 тисяч доларів США та затриманих "на гарячому" при отриманні 150 тисяч доларів США хабару.

"А поки все відвернені на інавгурацію нового президента, в Київському апеляційному суді намічається цікавий процес. О 13:55 розпочнеться розгляд справи №824/1261/2019 щодо члена Вищої Ради правосуддя Павла Гречковського, якому ставиться вимагання хабара в розмірі 500 тисяч доларів. Справа тягнеться ще з 2016 року. Тоді співробітники прокуратури спіймали посередника, який, будучи в змові з Гречковського, отримав 150 тисяч доларів. Генпрокурор Юрій Луценко написав тоді, що "зловив ще одну велику рибу". Правда, 30 жовтня 2018 Шевченківський й районний суд Києва виніс Гречковського виправдувальний вирок. Сьогодні ГПУ разом з потерпілими спробує оскаржити цей вирок, але є інформація, що цю справу так само готуються злити. Потрібен громадський резонанс, тому було б здорово, якби на засідання прийшло побільше журналістів", – написав відомий журналіст Денис Казанський.

А пока все отвлечены на инаугурацию нового президента, в Киевском апелляционном суде намечается любопытный процесс. В…

Posted by Денис Казанский on Monday, May 20, 2019

"Павло Гречківський всіма правдами і неправдами поспішав отримати рішення першої інстанції на свою користь, адже прагнув встигнути до початку роботи Вищого антикорупційного суду, який розглядатиме такі справи, і де б у нього не було шансів на виправдувальний вирок. Генеральна прокуратура фактично злила справу Гречківського в першій інстанції, підклавши до справи пустий диск з доказами (начебто випадково), і нинішня апеляція – це шанс для правосуддя з одного боку, і "перестраховка" для ГПУ з іншого, адже був факт зливу справи з їх сторони", – коментує правозахисник Іван Макар.

Варто зазначити, що у лютому 2019-го року Павло Гречківський знову обрався у Вищу раду правосуддя, попри подання 48-ми нардепів до Конституційного суду щодо незаконності його претензій на членство у цей орган.

Нагадаємо, раніше на посаді члена Вищої ради правосуддя Гречківський також відзначився переслідуванням Лариси Гольник, яка відмовилась від хабаря і задокументовала спробу її підкупити у справі мера Полтави Олександра Мамая. Саме він виступив доповідачем у її справі по догані від ВРП. Тим самим він заблокував кар'єру Гольник – його "робота" коштувала їй участі у конкурсі до Антикорупційного суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: