fbpx
Сьогодні
16:38 02 Тра 2019

Український та турецький командувачі ВМС обговорили безпеку та співпрацю

У рамках Міжнародної оборонної виставки "IDEF-2019", що триває у Стамбулі, командувач ВМС України Ігор Воронченко обговорив з командувачем ВМС Турецької Республіки Аднаном Озбалом двостороннє військове співробітництво.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Керівники флотів обговорили першочергові напрями військового співробітництва у військово-морській сфері. Зокрема, мова йшла про взаємне відвідування портів кораблями ВМС Турецької Республіки та ВМС ЗС України, у тому числі візити до порту Тузла (м. Гьольджук) українських навчальних катерів", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі також були визначені пріоритетні питання регіональної безпеки, розвитку співробітництва в Чорноморському регіоні. Сторони наголосили на важливості підтримки військового діалогу, зокрема подальшого проведення спільних тренувань типу «PASSEX» та участі у навчаннях серії "Сі бриз".

За інформацією прес-служби, командувачі ВМС обговорювали питання обміну інформацією про надводну обстановку в рамках операції Військово-Морських сил Турецької Республіки "Чорноморська гармонія".

Нагадаємо, країни-члени НАТО збільшують власні внески до низки трастових фондів задля підтримки України.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: