fbpx
Сьогодні
19:19 25 Кві 2019

У Росії заявили, що не платитимуть пенсії у “Л/ДНР” навіть за паспортами РФ

Російські пенсії призначатимуться тільки тим новим громадянам РФ з окупованого Донбасу, які переїдуть на постійне проживання в Росію.

Про це повідомляє РБК із посиланням на Пенсійний фонд Росії.

У повідомленні йдеться, що «новим росіянам», які залишаться на окупованих територіях, пенсії «повинна платити Україна».

«Жителі Донецької та Луганської областей України, які отримають російське громадянство у спрощеному порядку після указу президента Росії Володимира Путіна, зможуть отримувати російські страхові пенсії по старості, але тільки якщо переїдуть на постійне проживання в Росію», – роз'яснили в Пенсійному фонді РФ.

Там наголосили, що пенсії призначає і виплачує держава постійного проживання особи незалежно від її громадянства, тому отримати російський паспорт, залишитися жити у так званих «ДНР» або «ЛНР» і при цьому претендувати на російські пенсії не можна.

Російська сторона при цьому виправдовує своє рішення тим, що Україна, вийшовши з ряду договорів СНД, з угоди про пенсійне забезпечення не виходила.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Повідомлялося, що Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО.

Порошенко заявив, що незаконна видача паспортів РФ жителям ОРДЛО – спроба легітимізувати військову присутність там.

Турчинов вважає, що Путін створює привід застосувати армію проти України.

Зазначимо, що у команді Зеленського заявили, що видачею паспортів РФ в ОРДЛО Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: