fbpx
Сьогодні
19:38 24 Кві 2019

РФ пішла на свідому ескалацію агресії проти України та створює привід для застосування армії, - Турчинов

Спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є свідомою ескалацією агресії проти України й тиском на її керівництво.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, коментуючи указ президента РФ Володимира Путіна.

За словами Турчинова, видачею російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу "Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України".

"Це пов'язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати Збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території", – заявив секретар РНБО.

"Відповідь на це може бути тільки одна – зміцнення нашого оборонного потенціалу та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну агресора", – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Повідомлялося, що Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО.

Зазначимо, що у команді Зеленського заявили, що видачею паспортів РФ в ОРДЛО Росія визнала свою відповідальність як держави-окупанта.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: