fbpx
Сьогодні
14:16 03 Кві 2019

Уряд зобов'язав Нафтогаз знизити ціну на газ

Ціни на газ для населення з 1 квітня будуть нижче 8,55 гривень за кубометр

Кабінет міністрів України зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" з 1 квітня знизити ціни на газ для населення. Про це на засіданні уряду оголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає РБК-Україна.

Гройсман нагадав, що раніше "Нафтогаз" заявив про можливість продавати газ населенню дешевше, ніж зараз.  

"Чим дешевше продавати будуть, тим краще. Думаю, якраз настав час прикрутити ціну на газ. Сьогодні ми ухвалили рішення, яке дає право "Нафтогазу" встановлювати ціни нижче, ніж 8,55 гривень. Але не вище. Прошу довести це рішення "Нафтогазу" і зобов'язав НАК з 1 квітня продавати газ населенню дешевше 8,55 гривень. Якщо у світі падають ціни на газ, значить, і в Україні мають знижуватися ціни", – підкреслив прем'єр.

Як повідомили в прес-службі НАК, "Нафтогаз" не брав участі в розробці документа.

"Нам ще невідомо, що там. Ми сподіваємося, що новою постановою Кабінет міністрів скасовує існуючий режим ПСО і прибирає посередників у вигляді приватних збутових компаній з відносин між групою "Нафтогаз" і побутовими споживачами. Ми очікуємо публікації документа і зможемо прокоментувати його після аналізу наших юристів ", – додали в прес-службі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: