fbpx
Сьогодні
14:56 24 Січ 2019

Оплачувати газ за завищеними платіжками не потрібно, вони незаконні, - Рева

Платіжки із завищеними тарифами на газ, які прийшли споживачам в січні, є незаконними і їх не потрібно оплачувати.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі 112 каналу.

Він уточнив, що мова йде про платіжки абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.

"Всі ці доплати, які незаконно нарахували газозбутові організації, не підлягають оплаті", – сказав Рева.

"У нас є три групи споживачів. Перша – ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. Вони мають лічильники. Друга група – це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники", – сказав Рева.

"Третя група громадян – це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників", – пояснив міністр.

Він підкреслив, що газозбутові організації нарахували споживачам доплати незаконно, і вони не підлягають оплаті.

12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають "нарахування облгазами додаткових платежів" за спожитий населенням газ.

"Нафтогаз України" закликав побутових споживачів природного газу без лічильників, які масово отримують платежі, нараховані на підставі завищених норм споживання, направляти відповідні скарги на урядову гарячу лінію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: