fbpx
Сьогодні
09:05 01 Кві 2019

Вибори-2019: соціологи змоделювали результат другого туру

Фото Reuters

Згідно з соцопитуваннями, проведеними напередодні першого туру виборів, у випадку виходу у другий тур Володимира Зеленського та Петра Порошенка, перемогу пророкували першому.

За даними великого опитування трьох соціологічних компаній, у цій парі Зеленський отримує 39% голосів, а Порошенко – 18%.

соціологи змоделювали результат другого туру

Крім того, соціологи моделювали, кому у випадку виходу у другий Зеленського і Порошенка відійдуть голоси тих, хто програв.

Так, згідно з останнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 47,4% прихильників Юлії Тимошенко у випадку її програшу на виборах 31 березня у другому турі готові підтримати Володимира Зеленського.

Крім того, у такій парі Зеленський найбільшу підтримку отримає від електорату Анатолія Гриценка (91,7%) та Юрія Бойка (49,2%).

соціологи змоделювали результат другого туру

Подібні результати показувала Соціологічна група Рейтинг.

соціологи змоделювали результат другого туру

Нагадаємо, Фонд Демократичні ініціативи, КМІС та Центр Разумкова оголосили результати національного екзит-полу – 2019 під час першого туру президентських виборів. Згідно з даними, трійка лідерів виглядає таким чином:

  • шоумен Володимир Зеленський лідирує з 30,6%
  • діючий глава держави Петро Порошенко набирає 17,8%
  • лідер ВО Батьківщина Юлія Тимошенко – 14,2%

До другого туру, швидше за все, виходять Зеленський та Порошенко (остаточно про це можна говорити після публікації даних Центральної виборчої комісії).

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: