fbpx
Сьогодні
23:35 31 Бер 2019

В Україні змінили правила оплати комуналки після монетизації субсидій

У лютому субсідіантам не вказали суму субсидій в платіжках за газ. Одержувачі субсидій зобов'язані самостійно сплатити всю суму з отриманих квитанцій «живими» грошима за програмою монетизації. Частину рахунків потрібно виплатити особистими коштами.

Про це заявила начальник відділу розрахунків ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан, пише nua.in.ua.

З 1 березня в Україні змінилися правила оплати комуналки для одержувачів субсидій. Програма монетизації субсидій передбачає виплату комуналки за рахунок «живих» грошей, які видають у відділеннях «Ощадбанку», «Укрпошти» або нараховують на рахунки пенсійних карток. На думку експерта, є ризик використання отриманих коштів не за призначенням.

Нагадаємо, що субсідіанти можуть позбутися державної допомоги, якщо утворюється борг за комуналку в більш ніж 340 гривень.

Деякі споживачі отримали грошову компенсацію раніше, ніж платіжки за газ та інші комунальні послуги. Зростає ризик того, що субсідіанти витратять грошову компенсацію в особистих цілях, а не на виплату рахунків за комунальні послуги.

Крім того, з травня набуває чинності новий закон, згідно з яким встановлять абонплату на комуналку та за кожний день прострочення будуть нараховувати пеню – так хочуть уникнути заборгованості населення.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: