fbpx
Сьогодні
17:30 27 Бер 2019

У ГПУ заявили, що відео про "покарати Гандзюк" – це спроба захистити Мангера

Фото УНІАН

Генпрокуратура розглядає нове відео, пов'язане з ім'ям Катерини Гандзюк, виключно як спосіб захисту голови Херсонської райради Владислава Мангера.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

"Відео Олексія Левіна, яке нещодавно з'явилося в мережі Інтернет, розглядається виключно як спосіб захисту підозрюваних у вбивстві: Левіна та Владислава Мангера, адвокати якого організували це інтерв'ю. Тим більше, що воно з'явилося в Україні саме в дні розгляду в Шевченківському райсуді зміни запобіжного заходу щодо Мангера, де прокуратура, як відомо, наполягає на безальтернативному арешті", – написав він.

Лисенко відзначив, що "жодного доказового значення це інтерв'ю особи, що переховується від слідства, на жаль, не має".

Речник ГПУ також додав, що останнім часом слідство отримало додаткові докази, що можуть призвести до розширення кола підозрюваних в замовленні та організації злочину.

"Слідство розглядає робочі версії, які не виносяться в публічну площину", – написав Лисенко.

Він відзначив, що прізвищ та суті здобутих показів розголошувати наразі не може.

"Можу лише з впевненістю сказати: як тільки ці докази будуть достатніми для пред'явлення підозри і обрання запобіжного заходу, усі необхідні процесуальні дії органами прокуратури будуть зроблені. Незалежно від політичних процесів в Україні", – підсумував речник ГПУ.

Раніше підозрюваний в організації вбивства Гандзюк розповів, як Рищук просив покарати дівчину.

Цього тижня фільм покажуть у вечірньому ефірі кількох телеканалів.

У документальному фільмі-розслідуванні "Гандзюк: системне вбивство" журналісти перевірили версії активістки. А також з'ясували, що правоохоронці різних рангів могли сприяти чи навіть допомагати підозрюваним в організації вбивства Катерини Ганздюк.

У фільмі йдеться про те, що підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні. А очільник Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв зустрічався з главою Служби безпеки Василем Грицаком, коли справу щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк вже передали СБУ.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: