fbpx
Сьогодні
11:28 26 Бер 2019

Глава Херсонської ОДА зустрічався з очільником СБУ, коли справу Гандзюк передали службі, - розслідування

Фото Gazeta.ks.ua

Очільник Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв зустрічався з главою Служби безпеки Василем Грицаком, коли справу щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк вже передали СБУ.

Про це йдеться у фільмі "Гандзюк. Системне вбивство" журналістів "Слідства.Інфо", прем'єра якого відбулася 25 березня в кінотеатрі "Київ", передає Громадське.

Автори розслідування розповіли, що спочатку Гордєєв підтвердив їм, що зустрічався з Грицаком. Він заявив, що це було необхідно, аби пришвидшити розслідування.

Проте пізніше очільник Херсонської ОДА заперечив, що бачився з главою СБУ.

"Андрій Гордєєв, один з замовників вбивства Гандзюк, має піти з посади. Негайно. Інакше Петро Порошенко прямим текстом підтвердить, що він теж в схемі. І він теж з вбивцями. Вже прямо. З доказами. Слідство.Інфо опублікували докази тиску Гордєєва на слідство СБУ. Гордєєв їздив до голови СБУ та вимагав припинити розслідування по собі. Це спрацювало. Він не підозрюваний. Злив Гордєєва ще один замовник — Євген Рищук. Дякуємо йому. Тепер справа з Гордєєвим злити Рищука. А справа батьківщинівця Мангера — злити двох своїх бепепешних друзів. В ситуації коли СБУ приймає рішення ховати замовника вбивства з президентської команди, в нас не лишається вибору. Ми їдемо в Херсон. Будемо ставити питання особисто", – пишуть активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Нагадаємо, у лютому генпрокурор Юрій Луценко заявив, що доказів причетності голови Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства Гандзюк немає.

Раніше, активісти повідомляли, що Гордєєв очолює тіньовий штаб Порошенка на Херсонщині.

Також у фільмі-розслідуванні йдеться про те, що підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні.

Зазначимо, цього тижня фільм-розслідування "Гандзюк: системне вбивство" покажуть у вечірньому ефірі кількох телеканалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: