fbpx
Сьогодні
11:36 04 Бер 2019

Парафія УГКЦ у Львові приєдналась до ПЦУ

Ліквідована парафія Української греко-католицької церкви храму Стрітення  Господнього у Львові 3 березня ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

Про це повідомляє видання ZAXID.Net з посиланням на декана заочного факультету Української академії друкарства Ігоря Барановського, що керує організацією парафіян.

Зазначається, що останні 17 років там проводили служби і греко-католики, і римо-католики, а у 2018 році між парафіянами двох конфесій виник конфлікт, після чого УГКЦ відкликала свого священика, не призначивши нового.

Повідомляється, що у лютому 2019 року УГКЦ ліквідувала парафію храму Стрітення  Господнього.

Храм Стрітення Господнього унікальний тим, що останні 17 років там проводили служби і греко-католики, і римо-католики, зокрема представники ордену Домініканців. Однак торік довкола храму виник конфлікт між прихожанами УГКЦ та РКЦ.

Наприкінці лютого 2019 року УГКЦ ліквідувала парафію храму Стрітення Господнього, заявивши, що «богослужіння там провадять некатолицькі священники».

На Львівщині перейшло до ПЦУ вже 19 громад УПЦ (МП) із 60-ти зареєстрованих.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: