fbpx
Сьогодні
10:54 04 Бер 2019

ПЦУ має 36 приходів на окупованій території Донеччини, - архієпископ

На окупованій території Донеччини є 36 парафій Православної церкви України, де відправляють служби 3 священика та 2 диякона.

Про це у коментарі УНН розповів архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій.

"На тимчасово окупованій території Донеччини у нас 36 парафій, є Будинок милосердя, в якому мешкає до 42 людей похилого віку і єпархіальне управління. Більшу частину священиків ми вивезли ще у 2014-2015 роках. Зараз там є 3 священика, 2 диякона і 3 монахині. І от ці 3 священника відправляють служби в близько 20-ти парафійях, сьогодні вони служать в одному храмі, завтра – в іншому", – розповів архієпископ.

За його словами, якщо священиків таки депортують на неокуповану територію України, то їх забезпечать і роботою, і житлом.

"Якщо наших священиків з окупованої території виженуть, то ми їм тут знайдемо парафії, житло. Але тим священикам, дуже важко буде щось починати з чистого аркуша, якщо там залишились не те що культові споруди, а парафіяни", – наголосив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: