fbpx
Сьогодні
16:03 26 Лют 2019

Екологічні організації запустили петицію із вимогою перейти на 100% чистої енергії до 2050 року

Сьогодні, 26 лютого, коаліція громадських організацій за 100%ВДЕ в Україні – Екодія, 350.org, Еколтава, Екоклуб, Всеукраїнська Агенція Інвестицій та Сталого Розвитку, Хмельницький енергетичний кластер, Українська кліматична мережа – ініціювали звернення до лідерів та членів політичних партій із вимогою відстоювати перехід України на відновлювану енергетику (ВДЕ).

Чому саме зараз?

У 2018 році екстремальні погодні явища забрали тисячі життів та завдали величезних збитків по всьому світу. Через зміну клімату частішають посухи, приходять неочікувані зливи, а рівень моря підвищується. Водночас Україна щороку імпортує та спалює мільйони тонн вугілля, газу, нафти, ядерного палива. Це підриває не лише енергетичну, а й кліматичну безпеку.

Які вимоги до політиків?

– Включити до програми своєї політичної партії зобов'язання підняти енергоефективність та забезпечити перехід України на 100% ВДЕ до 2050 року.
– Створити законодавчу базу, що дозволить простим українцям скористатися перевагами чистої енергії.
– Виділяти у державному бюджеті більше коштів на програми підтримки енергоефективності, розвитку ВДЕ, екологічного громадського транспорту.
– Відмовитися від планів добудови Хмельницької АЕС та будівництва будь-яких нових потужностей вугільної та атомної енергетики.

"Підвищення енергоефективності та зменшення потреби у імпортному паливі – це те, що правдиво, без популізму, дозволить знизити витрати на енергетику на рівні країни та зменшити цифри у наших платіжках", – коментує Ірина Головко, керівниця енергетичного відділу Екодії.

Підписати звернення можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: