fbpx
Сьогодні
22:17 24 Кві 2018

Еко-життя: Україна використовує 2,6% усіх відновлювальних джерел енергії

Україна наразі використовує 2,6% усіх відновлювальних джерел енергії, однак за 2 роки планує збільшити цю цифру до 11%.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає "Урядовий портал".

"Паризька кліматична угода, до якої доєдналась Україна, відкрила для держави вікно можливостей для енергомодернізації, економічного розвитку та покращення екологічної ситуації. Україна озвучила ціль із скорочення викидів парникових газів на 40% до 2030 року відносно рівня викидів 1990 року. І ми впевнено рухаємось до цієї цілі", – заявив Зубко.

За його словами, в країні схвалені та активно впроваджуються Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року.

"Ми взяли на себе зобов'язання до 2020 року скоротити на 9% енергоспоживання від середнього рівня 2005-2009 років. Щодо розвитку альтернативної енергетики, Україна наразі використовує тільки 2,6% усіх відновлювальних джерел енергії. Наша мета – до 2020 року досягти 11% використання ВДЕ у кінцевому енергоспоживанні. І ці амбітні цілі ми маємо досягти", – зазначив міністр.

Він підкреслив, що Україна активно рухається в напрямку використання відновлювальних джерел енергії. Тільки за останні три роки на 42% відбувся приріст використання ВДЕ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: