fbpx
Сьогодні
16:31 31 Січ 2019

Путін заявив про готовність силою захищати віруючих в Україні

Лідер Росії Володимир Путін заявив про готовність за будь-що захищати православних віруючих в Україні.

Дану заяву президент РФ озвучив на урочистому заході, присвяченому десятиріччю Помісного собору Російської Православної, передає ТАСС.

Він сказав, що дії української влади щодо Томосу та автокефалію нагадують йому "безбожників, які переслідували священиків і віруючих в XX столітті".

"Проект, який не має відношення до віри, а наскрізь фальшивий і пов'язаний з боротьбою за владу, реалізується сьогодні в Україні. Сумно, що в нього виявився втягнутий і Константинопольський патріархат. По суті, відбувається грубе втручання в церковне життя, його ініціатори немов вчилися у безбожників минулого століття", – заявив він.

За його словами, влада Росії не втручається в церковні справи, в тому числі – в Україні, але залишають за собою право робити все для захисту свободи віросповідання.

"Залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі і на свободу віросповідання", – заявив Путін.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: