fbpx
Сьогодні
16:38 22 Лис 2018

Скверу Небесної сотні у Києві офіційно нададуть статус

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали ініціативу заступника міського голови – секретаря Київради Володимира Прокопіва щодо офіційного створення скверу на вул. Михайлівська, 24-26.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Площадь скверу складає 0,2549 га.

"Сквер Небесної сотні по вулиці Михайлівській, 24-26, самотужки облаштували громадські діячі та волонтери. Але земельна ділянка перебувала у приватній власності, там планувалося будівництво готельно-офісного центру. Цьогоріч територію було повернуто у власність держави. І тепер надзвичайно важливо надання скверу офіційного статусу", – наголосив Володимир Прокопів.

"Комісія з питань екологічної політики підтримала мою пропозицію офіційно створити зелену зону по вулиці Михайлівській, 24-26. Таким чином місто реалізовує електронну петицію щодо повернення киянам скверу Небесної сотні. Дуже символічно, що це відбулося саме сьогодні – у п'яту річницю Революції Гідності. Офіційний статус захистить земельну ділянку від посягань забудовників. А також дасть можливість місту опікуватися сквером – організувати полив, прибирання та покращити благоустрій", – зазначив секретар Київради.

Відповідно до рішення постійної комісії Київради з питань екологічної політики, тепер КО "Київзеленбуд" має подати клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення скверу по вулиці Михайлівській, 24-26. А виконавчий орган – здійснити заходи щодо зняття арешту з відповідної земельної ділянки та її передачі з державної до комунальної власності територіальної громади міста Києва, відповідно до вимог чинного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: