fbpx
Сьогодні
09:44 02 Жов 2018

Росіяни чекають сигналу від США щодо обміну Сенцова, - адвокат

Росія не проти обміняти Олега Сенцова на засуджених у США росіян, але РФ чекає сигналу від Сполучених штатів щодо початку перемовин.

Про це заявив адвокат українського режисера Дмитро Дінзе в ефірі каналу "112 Україна".

Він прокоментував матеріал у російській "Новій газеті" щодо Сенцова.

Зокрема, джерело, близьке до перемовин з обміну полоненими між Росією і Україною, розповіло виданню, що головною умовою звільнення політв'язня є видача Росії засуджених у США Віктора Бута, Костянтина Ярошенка, та шпигунки Марії Бутіної.

Таким чином, Кремль, за даними ЗМІ, готовий обговорювати таку "гуманітарну акцію" безпосередньо з американською стороною, не включаючи Україну в перемовини.

Дінзе висловив припущення, що джерелом такої інформації можуть бути виключно спецслужби.

"Що стосується можливості або неможливості такого обміну в даних наших реаліях, то, в принципі, такий обмін можливий, якщо американська сторона не проти. Я думаю, це сигнал, що такі переговори в принципі можливі, і, відповідно, російська сторона напевно чекає, щоб американська сторона відреагувала", – наголосив Дінзе.

Олег Сенцов голодує у заполярній російській колонії з 14 травня 2018 року з вимогою звільнення Кремлем усіх українських політв'язнів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: