fbpx
Сьогодні
20:34 30 Вер 2018

ЗМІ заявили, що РФ готова обміняти Сенцова на 3 засуджених в США росіян

Фото Reuters

Москва готова обговорювати варіант обміну українського політв'язня Олега Сенцова, якщо США видадуть трьох російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Америці.

Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на джерело, близьке до переговорів про обмін полоненими між Росією і Україною.

Росія домагається видачі Марії Бутини, Віктора Бута і Костянтина Ярошенка. Останній відбуває в США 20-річний термін за контрабанду наркотиків, Бут був засуджений на 25 років в'язниці за торгівлю зброєю та підтримку тероризму. Марію Бутини підозрюють в незаконному лобіюванні інтересів Росії в Америці, вона була заарештована в США в липні цього року.

"Москва готова обговорювати таку "гуманітарну акцію" безпосередньо з Вашингтоном, при цьому Україна не буде стороною переговорів", – розповіло джерело видання.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова сказала, що не в курсі таких ініціатив. Видання нагадує, що під час телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств США та Росії Майка Помпео і Сергія Лаврова, піднімалося питання про звільнення Сенцова, а Лавров в свою чергу заговорив про "незаконне утримання" в тюрмах США трьох перерахованих вище росіян.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: