fbpx
Сьогодні
09:24 02 Жов 2018

МЗС України дає Угорщині тиждень, аби відкликати консула із Закарпаття

Міністерство закордонних справ України дало тиждень Угорщині на відкликання їхнього консула з Берегова на Закарпатті через паспортний скандал.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що раніше вже виклав голові МЗС Угорщини українську аргументацію щодо Закарпаття, зокрема що було порушено Віденську конвенцію про консульські відносини.

"Я запропонував міністру закордонних справ Угорщини відкликати цього консула. Якщо це не буде зроблено цього тижня, відповідно надішлемо ноту угорській стороні про його висилку", – сказав Клімкін.

Міністр зауважив, що Росія використовує і буде використовувати цю ситуацію для дестабілізації ситуації на Закарпатті, тому обом сторонам слід бути свідомими.

"Я застерігаю всіх від "наїздів" – вибачте за недипломатичну мову – чи цькування угорців Закарпаття. Навпаки, маємо допомогти нашій угорській громаді. Маємо перехопити ініціативу. Будемо діяти із Угорщиною – ввічливо, але дуже жорстко і послідовно", – підсумував Клімкін.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

У Раді пропонують посилення відповідальності за подвійне громадянство. Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто погрожує Україні загальмувати рух до НАТО.

Згодом у МЗС Угорщини заявили, що українці не порушують жодних законів, приховуючи факт отримання другого громадянства. МЗС також відмовилося відкликати консула з міста Берегове.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: