fbpx
Сьогодні
13:04 01 Жов 2018

Паспортний скандал: Угорщина офіційно відмовилася відкликати консула з Берегова

Угорщина офіційно відмовляється відкликати консула з Берегова на Закарпатті через скандал з таємною видачею угорських паспортів.

Про це повідомив речник МЗС Угорщини Тамаш Менцер, передає Радіо Свобода.

Чиновник наголосив, що Угорщина не відкликатиме свого консула з Берегова, "незалежно від того, наскільки українці це рекомендують".

За словами Менцера, події в угорському консульстві в закарпатському місті "узгоджуються з угорським та міжнародним правом і не суперечать будь-яким українським нормам".

Також речник заявив, що на зустрічі у Нью-Йорку минулого тижня міністр закордонних справ України Павло Клімкін визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт іншої країни.

"Крім того, законом не заборонено надання паспорта іншої країни, і не є злочином те, що хтось не повідомив про наявність паспорта іншої країни", – вказав Менцер.

Поширене раніше цього місяця відео, що в одному з консульств Угорщини в Україні масово видають угорські паспорти українським громадянам, призвело до різких політичних заяв як в Україні, так і в Угорщині.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: