fbpx
Сьогодні
12:14 15 Вер 2018

Столична підземка: на зеленій гілці до 2025 року планують добудувати станцію "Львівська брама"

Станцію столичного метро "Львівська брама", яка в "замороженому" стані перебуває на Львівській площі, планують добудувати до 2025 року.

Про це в коментарі виданню 44.ua повідомила радник начальника КП "Київський метрополітен" Наталя Макогон.

"У проекті Генерального плану Києва та його приміської зони на період до 2025 року в перспективі також передбачено будівництво станційного комплексу "Львівська брама" з будівництвом входу", – розповіла Наталія Макогон.

При цьому до 2020 року в Програмі економічного і соціального розвитку Києва кошти на капітальні роботи на станції не передбачено.

Зазначається, що терміни початку реконструкції "Львівської брами" відсуваються з причини того, що інвестор ТОВ "Коніка" з 2007 року не може вирішити земельне питання, без чого проектувати і будувати вихід зі станції метро неможливо.

"На сьогоднішній день не вирішено питання комплексної реконструкції Львівської площі, а саме: інвестор ТОВ "Коніка" не погодив місце розташування підземного вестибюля станції "Львівська брама" і входів (виходів), що стримує початок робіт з проектування та будівництва об'єкта. Після вирішення цього питання КП "Київський метрополітен" направить пропозиції щодо включення об'єкта до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки", – додала Макогон.

Станція "Львівська брама" споруджується на Сирецько-Печерській лінії між станціями "Золоті ворота" та "Лук'янівська" столичного метрополітену. З причини відсутності проекту наземних споруд станції в районі Львівської площі вона поки що існує у вигляді підземної заготовки, яку потяги метро проїжджають без зупинки.

Станцію законсервовано з 1996 року. Її будівництво розпочали в 1991 році, але через відсутність коштів та комплексного вирішення реконструкції Львівської площі роботи заморозили. Терміни закінчення будівництва багато разів переносилися. Хоча міська влада періодично заявляли про швидкий початок добудови, фактично роботи не починалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: