fbpx
Сьогодні
17:56 14 Лип 2018

ФІФА повідомила своє рішення по другому відео Віди зі словами "Слава Україні!"

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) не каратиме захисника збірної Хорватії Домагоя Віду за друге відео зі словами "Слава Україні".

Про це йдеться в заяві ФІФА, текст якої наводить журналіст Річард Конвей на сторінці в Twitter. У повідомленні сказано, що аналіз відео визначив, що воно було записано перед першим рішенням організації і не містить ніяких додаткових порушень регламенту ФІФА.

"Після докладного аналізу другого відео хорватського гравця Домагоя Віди, яке з'явилося в мережі, глава дисциплінарного комітету ФІФА встановив, що воно було записано до того, як ФІФА оголосила своє перше рішення про покарання Віди і прийшов до висновку, що додаткових порушень регламенту ФІФА хорватським футболістом в відео допущено не було", – сказано в заяві.

Нагадаємо, 7 липня збірна Хорватії здобула перемогу над російською збірною на ЧС-2018 в Росії. Колишні хорватські гравці ФК Динамо Домагой Віда (забив м'яч у ворота росіян) і Огнен Вукоєвич присвятили перемогу над Росією в ході ЧС-2018 Україна і київському клубу.

"Слава Україні! Це перемога за Динамо і за Україну! Хорватія, вперед!" – сказали вони в своєму відеозверненні.

У відповідь ФІФА винесла Домагою Віді за це попередження, а Вукоєвич був звільнений з поста скаута збірної Хорватії. Пізніше Віду освистали в півфінальному матчі ЧС-2018 проти Англії. Після виходу в фінал турніру хорват вибачився перед російськими вболівальникамиза свій відеозапис, а пізніше пояснив мотив його створення.

Дисциплінарний комітет ФІФА оштрафувала Вукоєвича на 15 тисяч швейцарських франків (близько 370 тисяч гривень). Федерація футболу України запропонувала за рахунок власних коштів компенсувати хорвату штраф ФІФА.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: