fbpx
Сьогодні
13:23 14 Чер 2018

Вартість 1 км Hyperloop в Україні обійдеться мінімум у $10 млн, - Мінінфраструктури

Фото engadget.com

Вартість будівництва наземної труби Hyperloop в Україні коштуватиме близько $10 млн.

Такі розрахунки надав заступник глави директорату державної політики у сфері цифрової інфраструктури Міністерства інфраструктури України Фарід Сафаров передає Укрінформ.

"За оцінками компаній, 1 км наземної труби Hyperloop коштуватиме $10 млн. Це дешевше, ніж будувати залізницю. Щоправда, якщо будувати підземний Hyperloop, то це збільшує вартість будівництва разів у вісім", – сказав він.

За його словами, ціна квитка ще не прораховувалася, тому що всі, хто займається розробкою Hyperloop, більше орієнтуються на вантажні перевезення.

Водночас, виконавчий директор Hyperloop Transportation Technologies Дірк Алборн повідомив, що вартість 1 км у різних країнах може сягати до $20 млн, наприклад, як в ОАЕ.

Будівництво в Україні тестового майданчика для вакуумного потягу Hyperloop розпочнеться в 2019 році. За оцінкою Українського інституту майбутнього прогнозована вартість Hyperloop в Україні за маршрутом "Київ-Одеса" становитиме $3,6 млрд.

Водночас, як зазначають експерти, кошторисну вартість проекту може збільшити українська бюрократія: затрати на дозволи, купівля земельних ділянок і т. п.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: