fbpx
Сьогодні
16:32 28 Тра 2018

В Росії хочуть заборонити Instagram, бо через нього "теракти відбуваються"

Фото Reuters

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін виступив за негайне закриття Instagram.

Про це пише РБК.

Бастрикін, виступаючи на з'їзді уповноважених з прав дітей, заявив, що проти Росії ведеться інформаційна війна, тому потрібно дивитися на іноземний досвід.

"У Туреччині замість Yandex, Google є своя інформаційна система роботи для дітей. А ми навіть Instagram закрити не можемо. А між іншим, Instagram треба закривати, тому що теракт в Ленінграді в минулому році був здійснений за допомогою Instagram ", – заявив він.

Зазначимо, можливо Бастрикін переплутав Instagram з месенджером Telegram, який до цього обвинувачували у подібному і зараз він подав позов до суду на РФ.

"Ми говоримо: давайте скоротимо формальну довгу процедуру закриття сайтів і програм. Ні, ми тягнемо роками. І зараз мені сказали, що Instagram подає в суд на державу. Це повне спотворення ситуації ", – сказав Бастрикін.

Офіційні представники Instagram поки не прокоментували заяву Бастрикіна.

Раніше Слідчий комітет у своєму звіті вказував, що необхідно закрити Telegram, оскільки начебто саме в ньому координували свої дії терористи при здійсненні вибухів у метро Санкт-Петербурга навесні 2017 року.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: