fbpx
Сьогодні
10:25 19 Тра 2018

Джемілєв закликав Сенцова і Балуха припинити голодування

Фото Reuters

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до українського політв'язня Кремля Володимира Балуха із проханням припинити голодування, також він поговорить із Олегом Сенцовим.

Про це передає Укрінформ.

"Я не думаю, що слід вбивати себе за гратами. Вони молодці, що оголосили голодування та протримали його певний час, адже це мобілізувало суспільство. Однак п'ять днів тому я говорив із Балухом і сказав йому: "Я пишаюся тобою, але ти мусиш вийти звідти живим. Росія – не та країна, в якій можна розраховувати на гуманність. Те саме я хочу сказати й Сенцову", – зазначив Джемілєв.

Він додав, що за умови відсутності примусового годування у людей, які оголосили голодування, "залишаються лічені дні".

"Взагалі голодування мають сенс лише, коли про них стає відомо широкій громадськості, тобто вони використовуються для привернення уваги", – пояснив депутат.

Варто зазначити, що понад 300-денне голодування, яке витримав Мустафа Джемілєв під час одного зі своїх ув'язнень в СРСР, досі вважається найдовшим у світі. Воно отримало величезний світовий розголос і дозволило винести обговорення утисків кримських татар на значно вищий рівень.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: