fbpx
Сьогодні
11:25 16 Тра 2018

Сенцов оголосив голодування у російській колонії, каже про готовність померти

Український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування у російській в'язниці поки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.

Про це йдеться у листі, який передала його двоюрідна сестра Наталія Каплан "Громадському".

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні", — написав Сенцов.

Зазначається, що Сенцов готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично готуючи організм.

Сестра Сенцова Наталія Каплан висловила побоювання, що голодуваня може не принести результатів:

"Я не можу підтримати Олега в цьому. Мені здається, це нерозумно і від голодування більше шкоди, ніж користі. Дуже страшно за нього. Олег 4 роки в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним пресом", – розповіла жінка.

Зараз Сенцов сидить в одиночній камері.

Його адвокат не виключає, що Сенцова направлять на примусове психіатричне обстеження і застосують примусове годування.

"Його зараз перевели в безпечне місце, куди переводять людей, які так чи інакше відмовляються від їжі і переходять на голодування. Сидить він у цьому місці один, його вже відвідали, відповідно, начальник колонії, із ним розмовляли. Але він, скажімо так, сповнений рішучості продовжити голодування до останнього: поки це не призведе до якогось результату", – пояснив адвокат.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі.

Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняють, Чирній залишиться в колонії в Магадані.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Лист Сенцова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: