fbpx
Сьогодні
Корисності 12:28 01 Бер 2023

Що подарувати на 8 березня: для військовослужбовиць, волонтерок і тих, хто тримає тил

8 березня — Міжнародний день боротьби за права жінок. Це не радянське свято і тим паче не свято весни та ніжності. Бо жінки — це про силу, незалежність і постійну боротьбу за рівність. Дарувати подарунки в цей день, звісно, не обов’язково, але якщо ви хочете зробити приємне близькій жінці (чи й самій собі), чом би й ні? “Рубрика” підготувала варіанти подарунків, що найкраще пасують сучасним реаліям.

У чому проблема?

Сьогодні українські жінки борються не тільки за право бути рівними. Під час війни наші жінки самовіддано й сміливо протистоять російському агресору. Кожна з них міцно тримає власну ділянку фронту. Під час тривог та обстрілів українки працюють, піклуються про дім та дітей. Волонтерять у тилу й на фронті. Захищають Батьківщину зі зброєю в руках на передовій. Дух українок не можна зламати. Але можна підтримати — щодня: теплим словом, потрібним дарунком, небайдужістю. 

Яке рішення?
Подарунки для військовослужбовиць
Тактична сумка


подарунок на 8 березня

У військових щодня виникають проблеми з розміщенням ґаджетів, документів, ключів та купи інших дрібниць. Щоб необхідні речі завжди були під рукою, подаруйте захисниці зручну й продуману тактичну сумку.

Обираючи аксесуар, зверніть увагу на розташування та кількість кишень. Оцініть їхню місткість, що туди вдасться скласти. Розгляньте якість фурнітури, матеріалів. Додатковий функціонал теж важливий, наприклад, можливість збільшення чи зменшення габаритів, приєднання спорядження чи додаткових блоків. 

Шкіряна обкладинка на військовий квиток


подарунки на 8 березня

Обкладинка з якісного матеріалу допоможе зберігати військовий квиток у гарному стані за будь-яких умов. Часто військові носять документ у кишенях, сумках і рюкзаках. Там він може намокнути, надірватися або пом'ятися. А відновлювати документи під час війни дуже складно, іноді неможливо. Саме для збереження документів і винайшли обкладинки. До того ж вони послужать гарним подарунком для посестри або близької людини.

Термос, термокухоль


подарунок на 8 березня

Сьогодні військові, як ніхто, можуть оцінити наявність чогось гарячого під рукою. Термос із кавою або чаєм зігріє наших захисниць на передовій, підтримає за кермом, дозволить не витрачати зайвий час на приготування напою тим, хто працює в штабі чи військкоматі. Цей варіант подарунка підходить усім без винятку.

Гарний армійський термос може мати чохол, кріпитися на рюкзак або ремінь і зберігати напій гарячим до 24 годин. Термочашка тримає температуру значно менше, але вона стане у пригоді тим, хто працює з паперами, оскільки має надійну кришку, яка захищає напій від перекидання. А ще на термочашку можна нанести гравіювання зі словами підтримки. 

Вишиванка


вишиванка на подарунок

Вишиванка — це символ здоров'я та краси, щасливого життя й родової пам'яті, порядності й чесності, любові та надії. Але, крім того, вишиванка — це ще й оберіг, духовна броня для тих, хто захищає свою Батьківщину. Не обирайте вишиванку навмання — розпитайте у майстринь, які сенси закладені у візерунки. Оберіть той варіант, який найбільше личитиме саме тій, кому ви обираєте подарунок.

Книжки


подарунки для військових

Якщо ви раптом забули, нагадуємо, що найкращий подарунок — книга. Міжнародний день жінок — гарна нагода подарувати захисниці актуальне українське видання. Зараз бійці відчувають гостру потребу в методичній та професійній літературі. Тут ми зібрали добірку з семи книг для військових, які допоможуть краще зрозуміти, які бойові тактики існують і як скористатися досвідом найуспішніших бойових операцій.

Фотосесія 


що подарувати на 8 березня військовій

На 8 березня можна презентувати сертифікат на фотосесію. Це дуже вдала ідея подарунка, яка підніме настрій та бойовий дух. Адже все матеріальне швидкоплинне, а враження залишаються з нами назавжди. Це чудова нагода для жінки показати себе такою, якою вона є зараз, і запам'ятати це. А ще — фотосесія може стати прийняттям того, що зараз відбувається зі всіма нами та країною, можливістю переосмислити цей досвід. У будь-якому випадку — це гарні пам'ятні кадри та цікавий досвід.

Подарунки для волонтерок
Патріотична прикраса


прикраси на подарунок

Наші невтомні волонтерки, які безкорисливо, без свят та вихідних допомагають військовим боронити рідну землю, мабуть, як ніхто, заслуговують на позитивні емоції. Особлива брошка або каблучка для дружини, тематичний кулон для мами або патріотичний браслет для доньки або сестри — все це дуже символічні прикраси, здатні стати джерелом сил та натхнення, коли це найпотрібніше.

Снаряд із написом


подарунки для волонтерок

В Україні існує кілька ініціатив, які дозволяють за донат наносити на снаряди будь-який напис. На відповідних сайтах ви можете обрати тип снаряда, на який українські військові нанесуть напис, а потім запустять цей снаряд по окупантах. На кожен снаряд, бомбу чи ракету є мінімальний донат. Процес уже відпрацьований.

Оплачувати такий подарунок потрібно заздалегідь, бо нанесення напису може зайняти певний час — у гарячих точках у військових багато справ і на написи часу не завжди вистачає. Але не переживайте, щойно в бійців знайдеться вільна хвилинка, снаряд підпишуть і потім надішлють вам фотодоказ і навіть фото/відео запуску снаряда. Напис на снаряді — це не тільки оригінальний подарунок на 8 березня, а й допомога бійцям  — за оплату написів та додаткові донати ініціатори акцій купують те, що потрібно військовим.

Планер


подарунки для волонтерів

Волонтерки завжди намагаються встигнути якнайбільше, вмістити у свій денний розпорядок десятки важливих справ. У цій справі чудовими помічниками стають спеціальні блокноти, виготовлені у форматі планера-щоденника. Планери допомагають оптимізувати свій день так, щоб мати від нього максимальну користь і тримати все заплановане не тільки у себе в голові. На сьогодні в продажу багато різновидів планерів та щоденників на будь-який смак та колір. Ви можете вибрати будь-який варіант оформлення — від класичного ділового до незвичайного чи жартівливого — для колежанок, партнерок або рідних вам жінок.

Подарунки для душі та тіла


як обрати подарунок

Подарунки, які допомагають відпочити й відновитися — універсальний безпрограшний варіант. Волонтеркам буває складно викроїти час для себе. Тож подарунки, які надихатимуть, мотивуватимуть та зможуть нагадати про необхідність подбати про себе, будуть дуже доречні. Таким подарунком може стати сет олій для ароматерапії, сіль для ванн, набір косметики по догляду за обличчям і тілом. Це класичні подарунки, які актуальні практично в будь-якій ситуації. 

Ортопедична подушка 


що подарувати мамі

Усім активним людям для відпочинку та хорошого самопочуття необхідний повноцінний сон. Якісний сон — запорука сил та здоров'я, адже саме уві сні організм відновлює енергію. Добре виспатися й відпочити іноді заважають банальні причини, наприклад, незручне положення голови та шиї під час сну. Впоратися з цією проблемою допоможе ортопедична подушка. Головне — правильно підібрати форму та розмір подушки, щоб сон був міцним, а день після нього — бадьорим та продуктивним. 

Донат на волонтерський збір


подарунок на 8 березня

Один із найкращих подарунків для багатьох волонтерок під час війни — це донат. Адже крім усім відомих великих благодійних фондів, які збирають гроші на зброю та обладнання для ЗСУ, в Україні є багато невеликих волонтерських спільнот, які стають ініціаторами безлічі благодійних зборів. Наші волонтерки закривають нагальні потреби військових, допомагають переселенцям, купують продукти для геріатричних пансіонатів та підтримують притулки для тварин. Ваш внесок не тільки порадує знайомих волонтерок, а й допоможе вижити іншим та наблизити нашу перемогу.

Подарунки для жінок, які тримають тил
Зарядна станція


подарунки для жінок

Українські жінки, які працюють, чекають своїх коханих і виховують дітей, роблять дуже багато. Готувати сніданки та вечері, робити разом із дітьми домашні завдання, наводити лад в оселі, відстоювати Україну на інформаційній війні, донатити, працювати, підтримувати рідних — це чимало. Для такої жінки гарним подарунком стане потужний повербанк чи зарядна станція. Впевнені, презенти такого роду точно не будуть припадати пилом.

Курси з самооборони


як обрати подарунок для жінки

Корисний і своєчасний подарунок жінкам — курси з самозахисту. На заняттях інструктори навчать контролювати свій страх і давати відсіч нападнику. Правильно й швидко оцінювати ситуацію, застосовувати прийоми жіночої самооборони. На таких курсах продемонструють звільнення від захватів, правильну атаку і грамотний захист. Покажуть, як перетворити будь-який предмет з жіночої сумочки — ручку, пилку, кредитну картку, парасольку, телефон — на знаряддя самозахисту. Українські жінки сильні, а такі курси зможуть зробити їх ще сильнішими.

Картина за номерами


картина по номерам

Набори для творчості та розмальовки за номерами — чудовий спосіб зняти напругу. Картини за номерами стали настільки популярними, що асортимент сюжетів вас здивує. Ті, хто вже знайомий з цим видом творчості, знають, як приємно у свій вільний час зануритися в яскравий світ фарб, творити своїми руками художні шедеври та при цьому отримувати найкращий антистрес.

Оригінальний букет


подарувати подарунок на 8 березня

Звісно, одним із найбільш універсальних поздоровлень є квіти, але при цьому не обов'язково бути банальними. Підійдіть до такого презенту з креативом і подаруйте, наприклад, букет із солодощів, повітряних кульок або навіть метеликів. Усе, що робиться від душі, дуже дорого цінується, просто ми про це часто забуваємо. Даруйте почуття, емоції та враження — такий подарунок запам'ятовується надовго.

Ще більше корисних рішень!
Як не помилитися з подарунком?

Можна тижнями бігати по магазинах, переривати сайти та інтернет-маркети, читати десятки статей у пошуках гідного презенту, щоб він обов'язково сподобався жінці. А можна просто запитати в неї — чого саме вона хоче на свято. Повірте, це дуже просто. Сучасна жінка не буде соромитися озвучити свої реальні бажання. Термобілизна може принести коханій значно більше радості, ніж пеньюар з мережива, який, можливо, ви вже для неї запланували. Хтось віддасть перевагу комплекту гуми для волонтерського буса, а для когось найкращим подарунком стане донат на тепловізор для захисників. 

Але ж інколи так хочеться зробити сюрприз! І тут варто нагадати про те, що приємний сюрприз — це взагалі не про несподіванку. Сюрприз — це прояв того, наскільки добре ми знаємо вподобання та потреби іншої людини. Суть приємного сюрпризу — в обізнаності та небайдужості. Тож, слухайте небайдужих вам жінок, будьте до них уважними, чуйте їх, цікавтеся тим, що приносить їм справжню радість. І ви ніколи не помилитеся з подарунком!

1
1057

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: