fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 08:55 31 Гру 2022

Рішення у війну від газовиків АТ "Київоблгаз"

Війна ускладнює виконання будь-яких завдань. Та українці вже показали, що навіть у найтемніші часи вміють знаходити світло. Тисячі військових, лікарів, рятувальників та енергетиків щодня роблять героїчні вчинки, виконуючи свою роботу. У цьому тексті розповідаємо про газовиків, які також одними з які також одними з перших їдуть на деокуповані території і відновлюють газові мережі навіть попри обстріли.

English version here

АТ "Київоблгаз" — газорозподільна компанія, яка обслуговує клієнтів Київської області. Це 915 тисяч побутових споживачів природного газу та 4000 юридичних осіб. Компанія — чемпіон в країні за загальною протяжністю газопроводів, на їхньому балансі й обслуговуванні понад 44 тисячі кілометрів газової мережі. Наприкінці року підбиваємо підсумки й визначаємо три найкращі рішення компанії.

ТОП-1: Відновлення мереж на деокупованих територіях

Щойно ЗСУ звільнили Київщину від рашистів, газовики одразу розпочали відновлювальні роботи. Завдяки єдності команди та допомозі колег з інших регіонів, фахівці "Київоблгазу" оперативно відновили розподіл газу до більш ніж 120 населених пунктів і 159 тисяч споживачів.

Для тих споживачів газу в Бучанському, Фастівському, Вишгородському та Броварському районах, чиє житло було зруйновано або пошкоджено, провели перерахунки вартості послуг доставки газу. Тільки за березень-квітень було здійснено перерахунок для 133 тисяч клієнтів.

Київоблгаз

Якщо клієнт "Київоблгазу" після повернення додому бачить, що його дім постраждав необхідно:

  • звернутися до контакт-центру 104.ua, за телефонами: (067) 44 49 104 або (044) 36 46 104;
  • у повідомленні вказати особовий рахунок (за можливості), адресу, описати ситуацію, вказати дату руйнації;
  • зачекати на приїзд газовиків, які офіційно підтвердять факти, викладені у зверненні; 
  • отримати перерахунок або призупинення нарахувань до відновлення будівлі та системи газопостачання

ТОП-2: підготовка до найважчої зими

Постійні відключення світла, обстріли, що руйнують енергетичну інфраструктуру та потреба максимально раціонально споживати всі наявні ресурси — такою ми запам'ятаємо цю зиму. Газовики Київщини не просто готувалися до неї напередодні, а вже давно працювали над витривалістю та безпечністю газових мереж, якими опікуються. 

"Київоблгаз" повністю відмовився від використання радянських технологій ще у 2014 році. Не використовують у компанії і комплектуючі з росії й білорусі.

У компанії встановлюють газорегуляторні пункти українського виробництва  з комплектуючими від європейських партнерів RGCProduction. Це надійне обладнання, яке дозволяє стабільно утримувати тиск на заданому рівні та зменшує витрати технологічного газу.

Також "Київоблгаз" має мобільні лабораторії — це сучасні авто, обладнані приладами для визначення місць витоків газу. Такі лабораторії фіксують найменшу концентрацію газу на відстані 8 метрів при швидкості руху автомобіля до 40 км на годину. Датчики на бампері аналізують повітря та виявляють наявність у ньому метану. А передбачуване місце пошкодження труби фіксується на карті, а програма сповіщає про це сигналом. Така технологія дозволяє працювати максимально швидко та ефективно.

Ще одна перевага для умов, де все потрібно робити швидко — використання системи "Ravetti". Завдяки їй газовики "Київоблгазу" ремонтують газопроводи без відключення абонентів від постачання природного газу, яке забирало б додатковий час.

газовики

ТОП-3: аварійно-диспетчерська служба "104" і десятки нових викликів

Аварійно-диспетчерська служба "104" працює у штатному режимі. Щоправда, з початком воєнних дій саме працівники АДС проявили мужність та героїзм. В умовах активних бойових дій вони відпрацьовували заявки, лагодили мережі, перекривали постачання газу, запускали ШГРП, довозили ліки та продукти на окуповані території.

Восьмеро працівників "104" отримали за свій героїзм грамотами Міністерства енергетики України. Ще 27 працівників відзначили у компанії, аби підтримати дух єдності колективу та подякувати тим, завдяки кому кияни й мешканці області мають газ за будь-яких умов.

Газовий підрозділ екстреного реагування "104" працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. АДС компанії налічує 44 бригади: щодня на зміну виходять 140 фахівців вищої кваліфікації, які відпрацьовують до 200 заявок від клієнтів на добу. За рік вдається опрацювати близько 60 тисяч заявок

А це точно спрацювало?
Відповідь у цифрах

Якщо дивитися на результати роботи команди "Київоблгазу" у цифрах, результат вражає. У 2022-му році фахівцям вдалося:

  • реконструювати 3,772 кілометрів газорозподільних мереж;
  • забезпечити газопостачанням 159 тисяч споживачів на деокупованих територіях Київщини;
  • провести кільцювання 110 метрів газорозподільних мереж;
  • замінити 19 газорегуляторних та 58 шафових регуляторних пунктів; 
  • збудувати один шафовий регуляторний пункт;
  • замінити 263 комбінованих будинкових регуляторів тиску
  • виконати 6 заходів із використанням "стоп-системи" італійської фірми Ravetti — реконструкцію та ремонт без відключення споживачів від газопостачання. 

"Київоблгаз" надає повний перелік послуг з газифікації, реконструкції, технічного та сервісного обслуговування газорозподільних мереж та газового обладнання. У 104. ua клієнтських просторах консультують персональні менеджери. Кожен споживач може звернутися й отримати допомогу у вирішенні будь-якого газового питання: звірка показань газового лічильника, підбір газового обладнання, замовити послуги "під ключ" — встановлення газового обладнання, приєднання до газорозподільних мереж, реконструкція та перехід на індивідуальне опалення.

Серед переваг комплексних послуг "Київоблгазу" синхронність виконання усіх процесів, експертний супровід, якісні матеріали та новітнє газове обладнання – що дозволяє суттєво заощадити клієнту час та кошти. Компанія вже більше 65 років працює з газовими мережами, тож точно знає, як робити це якісно й надійно.

Довідково: щомісяця з 1 по 5 число споживач фіксує фактичні показання лічильника газу та передає їх зручним для себе способом Оператору ГРМ, у Київській області — це АТ "Київоблгаз". Саме від вчасної передачі даних, залежать коректні нарахування за газ. Зробити це можна за допомогою онлайн-сервісів:  

Рубрика:
Кейси
1
4242

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: