fbpx
Сьогодні
17:28 31 Жов 2022

Як під'єднатися до інтернету без світла: в Україні планують створити публічні точки Wi-Fi зі Starlink

Фото: Телеграм/ Михайло Федоров

Отримані Україною термінали Starlink частково будуть використані для створення публічних точок Wi-Fi для безперебійного зв'язку

Про це розповів у інтервʼю Forbes міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Частину з 1570 терміналів Starlink, які Україна отримає від польських колег, використають для створення публічних точок Wi-Fi. Йдеться не лише про деокуповані території, але і про решту регіонів, де треба забезпечити сталий звʼязок на випадок відключень електроенергії.

Федоров зазначає: "Без світла в деяких регіонах не працюють і вежі мобільного звʼязку, і провайдери фіксованого інтернету. Ми розуміємо, яка ситуація в кожного провайдера, скільки генераторів та акумуляторів вони купують, як можемо допомогти ми. Проте хочемо забезпечити країну залізобетонними місцями для звʼязку за будь-якої ситуації".

Зі слів міністра, такі точки планують облаштувати у найближчий місяць.

Він наголошує: "У нас обмаль часу, щоб довго запускати такі проєкти. Цього тижня отримаємо тестову точку, перевіримо роботу у внутрішньому форматі, а далі – масштабування".

Точки доступу до WiFi також будуть на залізниці та об'єктах соціальної інфраструктури. Як ми повідомляли раніше, Starlink у поїздах "Укрзалізниці" хочуть запустити до кінця 2022 року.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут. 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: