fbpx
Сьогодні
15:20 13 Сер 2022

Кулеба повідомив, куди звертатися росіянам за дозволом подорожувати Європою

Росіяни, яких обурює заборона туристичних подорожей в ЄС, можуть скаржитися в Кремль і до своїх співгромадян, які підтримують війну

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter Глави МЗС Дмитра Кулеби.

"Росіяни, засмучені перспективою заборони на туристичні поїздки до Європи, можуть направляти свої скарги Кремлю та понад 70% своїх земляків, які підтримують війну.

Ніхто не пропонує заборонити в'їзд тим кільком росіянам, яким може знадобитися притулок чи гуманітарна допомога", зазначив у повідомленні Кулеба.

В Єврокомісії заявили, що питання видачі віз росіянам знаходиться в компетенції держав-членів і вони в кожному конкретному випадку можуть відмовити у візі на підставі загроз власній безпеці.

Нагадаємо, що Чехія, яка головує в Євросоюзі, оголосила, що наступні санкції блоку проти рф можуть включати загальну заборону на видачу віз громадянам росії.

Естонія та Фінляндія вже звернулися до інших країн-членів ЄС із проханням припинити видачу росіянам туристичних віз. У четвер до цього заклику приєднався і Сейм Латвії, визнавши росію державою, яка підтримує тероризм.

Латвія оголосила про зупинення видачі віз громадянам росії та Білорусі минулого тижня, а в четвер Естонія оголосила про те, що за деякими винятками зупиняє видачу віз громадянам росії.

Попередньо премʼєр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала країни перестати видавати громадянам РФ туристичні візи.

Чехія припинила видачу віз громадянам росії ще 25 лютого, вже наступного дня після вторгнення рф до України.

Уряд Чехії вирішив не видавати нові візи росіянам і білорусам, проте є винятки.

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у четвер, що він не впевнений, що потрібно забороняти видачі туристичних віз громадянам росії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: