fbpx
Сьогодні
15:23 04 Лип 2021

Влада Ірпіня хоче запустити монорельсу до столиці

Влада Ірпеня планує вирішити транспорту проблему міста і всього передмістя Києва за рахунок альтернативного громадського транспорту. Одним із його видів стане монорельс, яким хочуть з'єднати Ірпінь з Києвом.

Про це повідомляє місцеве видання 04597, посилаючись на заяву голови інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, який виступив на бізнес-форумі міста.

За його словами, проєкт монорельсу уже замовили і до кінця цього року мають представити громаді.

"Ми вивчали досвід світових мегаполісів та їхніх передмість. Висновок один: розширення мережі доріг проблему не вирішує. Дорожня інфраструктура не може наздогнати бажання населення мати авто", – пояснив Володимир Карплюк.

Він зауважив, що Ірпінь з поміж інших супутників Києва має чи не найкращу дорожню інфраструктуру: три автомобільних виїзди та залізничний шлях до столиці.

"Але скільки доріг не будуй, будуть нові і нові авто на ці дороги. І знову будуть затори. Це факт. Тому єдиний шлях – це громадський транспорт не по автодорогах", – додав Карплюк.

Довідка

Монорельс – це громадський вид транспорту схожий на трамвай, що рухається над міськими дорогами, річками чи каналами по рейці, яка підвішена на опорах.

У 2004 р. в Гостомелі було побудовано експериментальну ділянку для з'єднання з Києвом, однак незабаром від цього проєкту відмовилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: