fbpx
Сьогодні
16:08 23 Чер 2021

У Маріуполі побудують наземне метро за 2,7 млрд

Фото: CRRC

У Маріуполі побудують наземне метро, проєкт сучасний, але дорогий.

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на "Приазовський Робітник".

У Маріуполі приступили до проєктування прокладки бетонної дороги від проспекту Металургів, 100 (трохи вище площі Кірова) до моста на цьому ж проспекті, розповів заступник міського голови Сергій Захаров.

Саме площа Кірова є одним з найбільш навантажених транспортних вузлів в Маріуполі.

По цій ділянці планується прокласти колію для швидкісного трамвая. Тут замінять дорожнє полотно, електроопори, тюбінги у системі зливової каналізації.

Що стосується саме швидкісного трамвая, так званого маріупольського наземного метро, то він буде ходити від кільця біля ТРЦ «ПортCity» до енергодільниці в Кальміуському районі.

«Маршрут швидкісного трамвая № 10 буде ходити по бетонній «подушці». Вагони – з низькою підлогою, – уточнив Сергій Захаров. – Ми отримали попереднє схвалення Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на будівництво та закупівлю 10 низькопідлогових європейських трамваїв».

Вартість проєкту – на будівництво дороги 2,7 мільярда гривень і кожен трамвай обійдеться приблизно в один мільйон доларів.

Ці трамваї – безшумні, а по місту на окремих ділянках вони будуть рухатися зі швидкістю до 60 кілометрів на годину. Час проходження по маршруту скоротиться до 25%.

Проєктування, за словами заступника мера, планується завершити в цьому році, а реалізація проєкту при фінансуванні ЄІБ почнеться з 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: