fbpx
Сьогодні
12:56 26 Чер 2021

У столиці хочуть продовжити Борщагівську лінію швидкісного трамвая

У столиці подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамвая та реконструюють Вокзальну площу. Таким чином київська влада хоче поліпшити транспортне сполучення з центральною частиною міста.

Таке рішення депутати міськради ухвалили 24 червня, пише пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Борщагівську лінію швидкісного трамвая планують продовжити до центру Києва. Мають побудувати 3,5 кілометри трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського. Також реконструюють Вокзальну площу.

Реалізувати проєкт "Київська міська мобільність" планують коштом Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Проєктом хочуть зменшити навантаження на метрополітен, поліпшити екологічну ситуацію та підвищити безпеку й привабливість міста.

Комунальне підприємство "Київпастранс" візьме участь у цьому проєкті — буде забезпечувати мобільність сучасного пасажирського транспорту, покращувати пішохідну інфраструктуру, паркувальні зони, обмежувати швидкість руху автівок та розвивати інфраструктуру для руху велосипедів.

Столична влада вважає, що впровадження цього проєкту дозволить:

  • покращити якість транспортного обслуговування мешканців та гостей столиці та збільшити використання громадського транспорту;
  • надати прямий доступ до центру міста жителям масивів Борщагівка та Відрадний;
  • зменшити навантаження на метрополітен, зокрема, зменшити пасажиропотік Святошинсько-Броварської лінії метро та його станцій пересадок;
  • зменшити час поїздки громадським транспортом;
  • підвищити стан громадської безпеки біля залізничного вокзалу;
  • покращити екологічну ситуацію в центрі міста.
Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: