fbpx
Сьогодні
22:47 26 Бер 2021

Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником, - резолюція ООН

Фото Reuters

З нагоди сьомої річниці схвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції "Територіальна цілісність України" низка країни визнали Росію стороною конфлікту на Донбасі, а не посередником.

Спільна резолюція була розміщена на сайті МЗС.

В ООН наголошують, що попри чіткі вимоги Генеральної Асамблеї, Російська Федерація не зупинила свою тимчасову окупацію Криму. "Навпаки, вона продовжує зухвалі порушення та зловживання в галузі прав людини, а також нарощування військового потенціалу на півострові", – йдеться у резолюції.

Було підкреслено, що дії Росії викликали занепокоєння у всьому світі, вони суперечать міжнародному праву, включно зі Статутом ООН, а також йдуть врозріз з Гельсінським заключним актом, міжнародним гуманітарним правом і правом у галузі прав людини. "Намагання Росії узаконити спробу анексії Криму не є і не будуть визнані", – наголошують в ООН.

Члени ООН засудили продовження Росією дестабілізації ситуації в Україні. "Ми підтверджуємо свою підтримку зусиль Нормандського формату та тверду відданість мирному вирішенню конфлікту на сході України, відповідно до Мінських домовленостей та з повною повагою до суверенітету та територіальної цілісності України. Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником", – йдеться у резолюції.

В ООН у черговий раз закликали Російську Федерацію негайно припинити окупацію нею Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і повністю виконати відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації в Криму.

Крім того, у резолюції привітали ініціативу України щодо створення Міжнародної кримської платформи для консолідації зусиль світової спільноти щодо Криму.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: