fbpx
Сьогодні
13:58 26 Бер 2021

Заборона на землеволодіння в Криму: ЄС не визнає наказ Путіна, а Україна радить зберігати документи

Євросоюз не визнає указу президента РФ Путіна про заборону негромадянам РФ володіти земельними ділянками в окупованому Криму, а МЗС України радить українцям зберігати всі документи на землю.

"Ми шкодуємо з приводу того, що 20 березня 2021 року набув чинності указ президента Росії про віднесення більшості території незаконно анексованих Криму та міста Севастополя до списку прикордонних територій Російської Федерації, на яких негромадянам РФ забороняється володіти землею", – заявила делегація ЄС при ОБСЄ під час засідання Постійної ради Організації 25 березня, передає Укрінформ.

Зазначається, що Європейський Союз не визнає цього указу, який є порушенням міжнародного гуманітарного права.

У свою чергу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порадив українцям, які мають земельні ділянки в тимчасово окупованому Криму, обов'язково зберігати документи на право власності для відновлення своїх прав після деокупації півострова. Про це він заявив під час онлайн-брифінгу 25 березня, передає "Укрінформ".

Кулеба зазначив, що указ російського президента про заборону володіти землею "іноземним громадянам є продовженням політики утисків та витіснення громадян України з окупованого півострова з паралельним зросійщенням Криму".

У цьому контексті очільник МЗС нагадав, що в історії Російської імперії вже була подібна спроба, коли з Криму під різними приводами витіснялися кримські татари.

«Але ці спроби є завідомо провальними, і це доведено історією. Тому, що б не робила Росія, Крим все одно повернеться, і всі акти, які були ухвалені Російською Федерацією за роки окупації, просто зникнуть в історії. Права законних власників на земельні ділянки, безумовно, будуть відновлені після відновлення суверенітету нашої держави в Криму. Зараз дуже важливо, щоб власники земельних ділянок максимально зберігали всі документи, які підтверджують право їхньої власності, та будь-які документи, які нав'язуватиме їм РФ на їх заміну», – сказав Кулеба.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: