fbpx
Сьогодні
15:59 23 Тра 2024

Юсов розповів про фейки росіян щодо збиття Іл-76 та попередив про "певні дії" кремля у липні

Фото: представник ГУР Андрій Юсов (suspilne.media)

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що росіяни і надалі будуть намагатися використовувати тему збиття літака Іл-76 для проведення ІПСО та дискредитації Української держави.

Про це він розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини", відповідаючи на питання щодо збитого літака Іл-76, передає Рубрика.

"Є інформація, що ворог буде пробувати і далі використовувати тему збиття цього літака для проведення ІПСО тощо, дискредитації нашої держави за кордоном. І орієнтовно на липень заплановані певні дії з боку так званого Слідкому держави-агресора (щодо цього – ред.) тощо", – заявив Юсов.

За його словами, одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на ТОТ, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу.

"Тим не менше, ліпиться наразі погано, інакше вже була б якась активність із їхнього боку", – поінформував представник ГУР.

Юсов сказав, що у питанні щодо збиття літака Іл-76, на жаль, на сьогодні не можна говорити про зрушення.

"Держава-агресор не відгукнулася на заклик України про створення міжнародної комісії щодо проведення міжнародного розслідування за участю представників ООН і Червоного Хреста. Фактично РФ заблокувала цю ініціативу, що теж багато про що говорить", – зазначив він.

Відповідаючи на питання, що відомо про інші ІПСО росіян, представник ГУР заявив, що ворог не зупиняється щодо цього.

"Головне управління розвідки свого часу повідомляло про операцію з метою дестабілізації нашої країни і про операцію "Смута". Зокрема, "Майдан-3″ – це багатошарова операція, вона триває. У цілому того ефекту, на який ворог розраховував, він не отримав", – поінформував Юсов.

Він сказав, що роспропаганда не закинула й історію з "Крокусом". За його словами, російська пропаганда і надалі буде пробувати продовжувати гнути абсурдну лінію про начебто причетність до цього України, "хоча це не витримує жодної критики і в цьому немає жодної логіки".

"(Йдеться і про – ред.) питання пропаганди так званої делегітимізації української влади. Загалом це ті напрямки, по яких ворог буде продовжувати працювати", – зазначив представник ГУР.

Що відбулося з російським вантажним літаком Іл-76

Раніше Рубрика писала, що у Бєлгородській області російської федерації упав після зльоту ворожий військовий літак Іл-76.

За заявами міноборони рф, на борту якого можливо знаходилися українські військовополонені.

Згодом стало відомо, що усю необхідну інформацію щодо російського літака Іл-76, який впав у росії, збирає та аналізує український координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими та інші профільні структури: у рф стверджують, що на борту були українські полонені.

Варто додати, що у ГУР підтвердили, що саме 24 січня готувався обмін полоненими з росією: його призупинили.

У ГУР зазначили, що запланований між Україною та росією обмін військовополоненими не відбувся. Хоча українська сторона свою частину домовленостей виконала.

В ISW зазначили, що російські пропагандисти використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні й підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Україні.

Пізніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що росія не реагує на запити України щодо повернення тіл військовополонених, які нібито загинули на борту Іл-76.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: