fbpx
Сьогодні
10:59 20 Тра 2024

На Запоріжжі загарбники атакували з дрона рятувальників під час гасіння пожежі

English version here

Фото ілюстративне

У Запорізькій області під час гасіння пожежі російські окупанти атакували рятувальників з дрона. Один із рятувальників внаслідок цього отримав поранення.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на допис ДСНС України в Telegram.

"Ворог скинув боєприпас з дрону на рятувальників. Сталося це вчора у селі Новоандріївка Запорізької області", – йдеться у повідомленні.

Рятувальники саме в цей час гасили пожежу у будинку після обстрілу.

"Тоді ворог здійснив повторну, підступну атаку – скинув боєприпас з дрону. У результаті один рятувальник отримав незначні поранення", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на середину квітня, з 24 лютого 2022 року загинув 91 співробітник ДСНС та поранення отримав 351 співробітник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялось, Держслужба з надзвичайних ситуацій переглянула протоколи реагування, що стосуються роботи рятувальників, а також використання спеціальної й інженерної техніки.

15 березня росіяни атакували ракетами об'єкти цивільної інфраструктури Одеси.

Після першого удару під час ліквідації наслідків та надання допомоги пораненим екстреними службами росіяни нанесли по них другий удар. В результаті загинуло 21 та було поранено більше 70 осіб.

Голова МВС Ігор Клименко під час візиту до Одеси дав вказівку за необхідності внести корективи в алгоритм роботи екстрених служб, враховуючи оперативну обстановку.

Атаки на Україну

В ніч на 20 травня, окупанти з Росії знову жорстоко обстріляли Україну. Протягом ночі ворог завдав ударів з різних видів озброєння по мирних містах та селах нашої країни. Зокрема, ворог здійснив пуск балістичної ракети "Іскандер-М" на Харківську область.

Крім того, було зафіксовано 29 ворожих безпілотників типу "Шахед". Більшість дронів було збито українськими ППО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: