fbpx
Сьогодні
14:59 25 Кві 2024

На Львівщині у пункті прийому металу прогримів вибух: дві людини загинули

Фото ілюстративне

У селі Старий Яр Яворівського району, що у Львівській області, 24 квітня стався вибух на території пункту прийому металу. Двоє людей загинули, ще одна жінка перебуває в лікарні у важкому стані.

Про трагедію повідомили місцеві ЗМІ, передає Рубрика.

Інформацію про вибух підтвердили LVIV.MEDIA у пресслужбі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами джерел видання у правоохоронних органах, вибух стався на приватній території в селі Старий Яр на Яворівщині, де був облаштований пункт прийому металу.

Інцидент трапився 24 квітня. За даними правоохоронців, 58-річна жінка разом зі своїм 54-річним сусідом привезли металеві предмети в пункт прийому металобрухту в селі Старий Яр на Львівщині.

Під час зважування металу стався вибух.

Унаслідок цього одразу загинув чоловік, що привіз брухт, а також власниця пункту прийому — 42-річна місцева жителька.

Жінка, яка приїхала з загиблим, зазнала численних травм. Нині вона у лікарні.

Зараз на місці події працюють слідчі, спеціалісти-вибухотехніки, криміналісти та співробітники Яворівського районного відділу поліції.

Правоохоронці з'ясовують обставини та причини вибуху.

Правоохоронці оглядають місце інциденту, встановлюють обставини події та причину вибуху.

За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 264 Кримінального кодексу України — недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів.

Можливе покарання — до трьох років обмеження волі або ув'язнення на такий самий термін.

Нагадаємо, унаслідок вибуху невідомого вибухового пристрою у Миколаєві 24 квітня не тільки були поранені рятувальники, а й загинули військові.

"ДБР встановлює обставини вибухів у Миколаєві, через які загинуло двоє військових та травмувалось п'ятеро рятувальників", – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, 24 квітня в Миколаєві на автомобільній парковці під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація.

Внаслідок вибуху загинуло двоє бійців та ще двох поранено.

Під час ліквідації пожежі, стався ще один вибух через який травмувалися п'ять рятувальників, що приїхали на виклик.

Наразі працівники ДБР розслідують кримінальне провадження щодо обставин вибухів у Миколаєві та причин, які призвели до трагедії.

Від початку повномасштабного вторгнення росії площа забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами українських земель збільшилась до 174 000 кв. км, на цих територіях проживають понад 5 млн українців.

Найбільш замінованими, за даними ДСНС, є Київська, Сумська, Чернігівська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Херсонська області та Донбас. Щоб очистити ці території, потрібно мінімум 10 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: