fbpx
Сьогодні
12:58 24 Кві 2024

Верховна Рада ухвалила закон про збільшення кількості прикордонників

Фото: Державна прикордонна служба України

24 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про збільшення граничної чисельності Державної прикордонної служби України на 15 тисяч.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення народних депутатів Ярослава Железняка та Ірини Геращенко.

Як зазначають у пояснювальній записці, збільшення кількості прикордонників потрібне для:

  • формування прикордонних загонів за новою структурою,
  • запровадження нової моделі охорони кордону на деокупованих ділянках держкордону,
  • "забезпечення готовності до відновлення кордону після повного звільнення всіх тимчасово окупованих територій України".

Тепер загальна чисельність прикордонників до припинення воєнного стану (та протягом року після його скасування) становитиме до 75 тисяч осіб, серед яких буде до 67 тисяч військовослужбовців.

Геращенко відзначила, що закон спрямований на виконання рішень Ставки верховного головнокомандувача щодо переходу до військового способу охорони всієї українсько-російської ділянки кордону.

Нагадаємо, у березні постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук заявив, що уряд зареєстрував у парламенті проєкт закону, який дасть змогу збільшити чисельність прикордонних військ України на 15 тисяч осіб.

Також частину земель Чорнобильського заповідника біля кордону віддадуть українським прикордонникам, щоб облаштувати оборонні укріплення.

Варто додати, що через велику кількість сфальшованих документів прикордонники посилили контроль на виїзд чоловіків.  За 2023 рік їх виявлено близько 3 тисяч.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: