fbpx
Сьогодні
15:21 30 Кві 2024

Через два місяці ветеранські е-посвідчення запрацюють у "Дії"

Фото: з відкритих джерел

У Мінветеранів оголосили, що запуск електронних посвідчень для ветеранів у "Дії" відбудеться через два місяці.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства за 30 квітня, передає Рубрика.

Такі е-посвідчення підтверджуватимуть статус ветерана чи ветеранки, людини з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці.

Система вже тестується і буде реалізована за два місяці, кажуть у міністерстві.

Також відомство почало розробляти е-інструменти для отримання статусів та е-витягу з Єдиного державного реєстру ветеранів війни, які мають запустити через 6 місяців.

Крім того, Мінветеранів розробляє онлайн-платформу всіх пільг та послуг у розрізі територіальних громад. Пілотну е-карту послуг та можливостей уже запустили в:

  • Івано-Франківській,
  • Тернопільській областях.

За 2 місяці е-система працюватиме по всіх регіонах України.

А ще запущена розробка е-карти вакансій для ветеранів та ветеранок: вона запрацює через 4 місяці.

Довідка

Нагадаємо, 14 грудня 2021 року, Верховна Рада прийняла законопроєкт № 5694 про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана.

Мета закону – закріпити на законодавчому рівні можливість для громадян України використовувати в електронній формі відображення інформації, що міститься у посвідченні ветерана війни, постраждалого учасника Революції Гідності та особи, на яку поширюється чинність цього Закону (е-посвідчення ветерана).

А також, налагодити автоматизований інформаційний обмін між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та автоматизованими інформаційними, довідковими системами, реєстрами та банками даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

У е-посвідченні є такі дані:

  • інформація, що міститься у паперовому посвідченні особи;
  • унікальний електронний ідентифікатор: QR-код, штрих-код чи цифровий код;
  • відцифрований образ обличчя, що міститься в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни або відображається в е-паспорті / е-паспорті для виїзду за кордон, за згодою особи.

Е-посвідчення ветерана формується безоплатно засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема через його мобільний застосунок.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: