fbpx
Сьогодні
Відео 14:16 22 Кві 2024

В Україні запустили відеокурс про взаємодію з демобілізованими військовими: як працює це рішення

Фото: з відкритих джерел

У компанії Метінвест стартував відеокурс зі спілкування з ветеранами війни, які повернулися до цивільного життя та проходять адаптацію на підприємствах. Проєкт реалізовано спільно з військовою психологинею та кризовою інтервенткою Оленою Нікольською.

Про це повідомляє видання "Кrivbass.city", передає Рубрика.

У чому проблема?

Після демобілізації з Сил оборони України вже понад 500 співробітників Метінвесту повернулися до роботи в компанії. З часом їхня чисельність зростатиме

Яке рішення?

Для підтримки ветеранів війни в цивільному житті Метінвест створює інклюзивну екосистему інтеграції.

Окрім турботи про фізичне здоров'я й комфортні умови праці, вона передбачає також підтримку психоемоційного стану демобілізованих. Багато в чому цьому сприяють робочі колективи, в яких працюють ветерани.

Щоб забезпечити між ними більш ефективну комунікацію, Метінвест запустив спеціальний відеокурс за участю військової психологині, кризової інтервентки Олени Нікольської.

Як це працює?

У серії роликів вона:

  • розбирає міфи й тривоги, пов'язані з поверненням ветеранів до колективів,
  • дає практичні рекомендації співробітникам і керівникам, як підготуватися до інклюзивності та реагувати на інвалідність ветерана,
  • чого варто уникати в спілкуванні з людиною, котра має бойовий досвід.

Відеокурс буде цікавий не лише трудовим колективам, до яких повертаються ветерани. Також його корисно пройти усім, хто хоче краще розуміти особливості взаємодії з колишніми військовими.

"Задача адаптації ветеранів війни до цивільного життя лежить не на них. Вони вже своє завдання виконали. Тож не мають повертатися на підприємства чи до родини і думати про те, як вписати свої "пазли" в "картину" соціуму. Це вже наша робота – навчитися правильно комунікувати з захисниками, підготувати належні умови праці й конкретне робоче місце відповідно до потреб ветерана, поговорити з командою та пропрацювати певні тривоги й страхи. Саме ми повинні забезпечити ветеранам адекватну й комфортну адаптацію", – розповіла Олена Нікольська.

Відео можна переглянути за посиланням.

Як повідомляла Рубрика раніше, Міністерство охорони здоров'я опублікувало рекомендації, як допомогти близькій людині, яка повернулася з зони бойових дій, адаптуватися в суспільстві та позбутися негативних наслідків пережитого стресу.

Нагадаємо, першу навчально-оздоровчу програму "ReStart Свідомості" створили для українських захисниць: вона навчає боротися зі стресом.

Також повідомлялось, що в Україні розширюють надання безкоштовної психологічної допомоги для ветеранів та їхніх сімей.

Окрім того, повідомлялось, що за ініціативи оборонців Маріуполя у столиці відкрили простір для спілкування, консультування та реабілітації визволених з полону захисників України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: