fbpx
Сьогодні
16:52 14 Гру 2021

В Україні з'явиться е-посвідчення ветерана війни

У вівторок, 14 грудня, Верховна Рада прийняла законопроєкт № 5694 про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана

За відповідне рішення проголосували 310 народних депутатів.

Мета закону – закріпити на законодавчому рівні можливість для громадян України використовувати в електронній формі відображення інформації, що міститься у посвідченні ветерана війни, постраждалого учасника Революції Гідності та особи, на яку поширюється чинність цього Закону (е-посвідчення ветерана). А також, налагодити автоматизований інформаційний обмін між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та автоматизованими інформаційними, довідковими системами, реєстрами та банками даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

У е-посвідченні будуть такі дані:

  • інформація, що міститься у паперовому посвідченні особи;
  • унікальний електронний ідентифікатор: QR-код, штрих-код чи цифровий код;
  • відцифрований образ обличчя, що міститься в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни або відображається в е-паспорті / е-паспорті для виїзду за кордон, за згодою особи.

Е-посвідчення ветерана формується безоплатно засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема через його мобільний застосунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: