fbpx
Сьогодні
21:14 23 Бер 2023

Танки Abrams США передадуть Україні з тих, що має Пентагон, а не виготовлятимуть нові, як планувалося, - Остін

English version here

Сполучені Штати передадуть Україні танки Abrams із наявних запасів Пентагону, що прискорить їх постачання. У Вашингтоні відмовилися від попереднього плану виготовляти нові танки для України.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

Виходячи з цього, американські танки Збройні сили України отримають уже цієї осені.

Зазначають, що США передадуть Києву 31 танк Abrams у старішій модифікації M1A1, а не обіцяний M1A2. У Вашингтоні пояснили, що це необхідно для прискорення постачання.

"Ми беремо танки зі складів, переробляємо їх, щоб зробити придатними для експорту. Тож це відбувається зі складу, а не як частина нової покупки", підкреслив очільник Пентагону.

Нагадаємо, у січні повідомляли, що Пентагон відправить Україні 31 танк M1A2 Abrams, які будуть збудовані з нуля. Цей процес може тривати не менше ніж рік, якщо не більше.

У вівторок, 21 березня, високопоставлений представник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що перехід на відправлення вже відремонтованих корпусів, оснащених сучасними системами озброєння, дозволить техніці швидше потрапити на поле бою.

Він пояснив, що з моменту початкового оголошення США були віддані "вивченню варіантів максимально швидкої доставки бронетехніки".

Райдер додав, що після подальшого аналізу Пентагон, проконсультувавшись з Україною, вирішив, що відправка моделі М1А1 "дозволить нам значно прискорити терміни постачання та доставити цю важливу техніку Україні до осені цього року".

Генерал зазначив, що M1A1 Abrams матиме "дуже схожі можливості" на M1A2, включаючи покращену броню, 120-мм гармату та великокаліберний кулемет 50 калібру.

У Пентагоні, своєю чергою, означили, що перші тренування бійців ЗСУ з управління танками Abrams можуть розпочатися вже протягом кількох тижнів. Планують, що Пентагон завершить підготовку плану навчань за кілька тижнів, а не місяців.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: