fbpx
Сьогодні
22:41 20 Кві 2024

Президент Сполучених Штатів закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про військову допомогу для України

Як передає Рубрика, про це повідомляється на сайті Білого дому.

️Сенат США має схвалити законопроєкт про допомогу Україні у найкоротші терміни, щоб Вашингтон якнайшвидше направив зброю Україні, закликав Байден. Проєкт вже вирушає до Сенату.

"Я закликаю Сенат швидко надіслати цей пакет на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою", – заявив Байден.

Як повідомляла Рубрика, нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави.

Очікується, що цей пакет буде переданий на розгляд Сенату якомога скоріше. Для того, щоби законодавча ініціатива набула чинності закону, її мають ухвалити обидві палати Конгресу США, а глава Білого дому – затвердити його своїм підписом.

Що відомо про надання допомоги Україні від США

Як повідомлялось, спікер Палати представників, 17 квітня, вніс окремі законопроєкти про допомогу американським союзникам, зокрема й Україні, а також анонсував окрему ініціативу про захист кордону США й Мексики та протидію Росії, Китаю й Ірану.

"Український" пакет передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам і поповнення запасів американської армії, а також містить заклик до адміністрації передати Києву далекобійні ракети ATACMS.

19 квітня Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту з допомогою Україні. Так само це процедурне голосування пройшли й законопроєкти про допомогу Ізраїлю й Тайваню. Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня.

Президент США Джо Байден висловив готовність підписати в разі схвалення Конгресом законопроєкти про додаткове фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, які вніс спікер Палати представників Майк Джонсон.

Нагадаємо, що напередодні Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших пріоритетів національної безпеки.

Усі поправки до законопроєкту про підтримку України були відхилені в Палаті представників Сполучених Штатів перед остаточним голосуванням. 

20 квітня Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Зеленський подякував Конгресу США за ухвалення допомоги Україні, зазначивши, що це рішення зберігає правильний хід історії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: