fbpx
Сьогодні
16:44 23 Кві 2024

Значна частина зброї для України з нового пакета США вже перебуває на складах Німеччини та Польщі, – CNN

English version here

Ілюстративне фото: AP/Matt Rourke

Значна частина зброї від Сполучених Штатів для України з нового пакета вже перебуває на складах Німеччини та Польщі, щоб прискорити час доставки після схвалення нового закону Конгресом.

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на джерело., пише Рубрика.

За словами співрозмовника, артилерійські снаряди будуть одними із перших матеріалів, які будуть передані українським бійцям.

Як пише CNN, після перетину кордону посадовці намагатимуться доставити зброю туди, де вона потрібні, якомога швидше. Але це все одно становитиме значну логістичну проблему з огляду на величезну кількість озброєння.

Тому, мовиться у матеріалі каналу, навіть зі швидким схваленням нового пакета допомоги перевага, яку зараз має рф, не буде усунута негайно.

Що відомо про надання допомоги Україні від США

20 квітня Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Ще до завершення голосування за законопроєкт набралася потрібна кількість голосів. За законопроєкт віддали голоси 310 конгресменів, проти ж виступили 112.

"Український" пакет передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам і поповнення запасів американської армії, а також містить заклик до адміністрації передати Києву далекобійні ракети ATACMS.

Президент Сполучених Штатів закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про допомогу Україні.

Згодом лідер більшості в Сенаті демократ Чак Шумер повідомив, що у вівторок, 23 квітня, Сенат Сполучених Штатів Америки розгляне законопроєкт про допомогу Україні, який нарешті схвалила 20 квітня Палата представників.

Варто додати, для того, щоб документ набув сили закону, він має бути проголосований обома палатами Конгресу й підписаний президентом США.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: