fbpx
Сьогодні
13:26 23 Кві 2024

Французька компанія попри санкції оснащує літаки Медведєва та Шойгу найновішими системами зв'язку

Фото: З відкритих джерел

Попри міжнародні санкції проти російської федерації, французька компанія, що базується в Шатору, продовжує постачати бортову електроніку для російських літаків.

Про це розповідає у своєму розслідуванні Le Parisien, передає Рубрика.

Зазначається, що не звичайних суден, а бортів, якими користуються головні розпалювачі та винуватці війни – найвище військове та політичне керівництво Росії.

Йдеться про найсучаснішу систему, яка керує всією бортовою електронікою з кабіни пілота – від освітлення кабіни до бортової мережі передачі та зв'язку.

Її інсталює PGA – французька дочірня компанія американської групи Astronics.

"Щоб обладнати, модернізувати або просто обслуговувати літаки російських лідерів і олігархів, російська влада звертається до фахівців компанії, розташованої за кілька тисяч кілометрів в Шатору, в самому серці Франції. Саме тут розташовується PGA – французька дочірня компанія американської групи Astronics зі штаб-квартирою в штаті Нью-Йорк, що спеціалізується на авіоніці", – йдеться у розслідуванні.

Автори статті пишуть:

"Путін, Медведєв, Шойгу та інші діячі режиму тепер можуть насолоджуватися цією передовою французькою технологією, що забезпечує надійний секретний зв'язок для їхніх мобільних телефонів. Дякуємо, Франція!"

Бізнес із росіянами не лише не припинився з початком повномасштабної війни, а лише розвинувся. Компанія заробила від €4 до €5 мільйонів російських грошей, що відповідає оснащенню семи літаків, твердять журналісти.

Серед літаків суперджети Іл-96 і Сухой 100 – цивільні повітряні судна, призначені для найвищого керівництва. Ними користуються зокрема Дмитро Медведєв, Сергій Шойгу та Дмитро Пєсков, а також деякі інші, разом з керівництвом ФСБ та аж до самого Путіна, який має власний Іл-96.

Щоб обійти санкції, PGA відправляє свої комплекти у контейнерах, заповнених камерами, кабелями та електронним обладнанням до компанії, що має майстерню на старій радянській базі поблизу Єревана, столиці Вірменії.

Але ця схема призупинилася з охолодженням російсько-вірменських відносин. Тож тепер коробки просто відправляють з Єревана до Москви, де на секретному аеродромі системи інсталюють. Це з'ясували завдяки трекерам – пристроям відстеження, які прикріплюються до вантажу.

Платежі на користь французької фірми PGA проходять через Дубай (Об'єднані Арабські Емірати).

Як повідомлялося, останній на сьогодні 13-й пакет санкцій Рада ЄС схвалила у лютому напередодні річниці повномасштабного вторгненя РФ.

Він передбачав обмеження проти 106 людей та 88 юридичних осіб, "відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Пріоритетними для цих санкцій були військова та оборонна галузі росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове "перевиховання" українських дітей.

Також Сполучені Штати Америки 23 лютого запровадили масштабний пакет санкцій проти росії за її військову агресію в Україні. Під обмеження потрапили сотні юридичних осіб.

Окрім того, Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Влада Швейцарії оголосила про приєднання до 13-го пакета санкцій Євросоюзу щодо росії, схваливши як розширення санкційного списку, так і передбачені ним обмежувальні торговельні заходи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: