fbpx
Сьогодні
13:22 21 Кві 2024

У ВМС прокоментували пожежу на кораблі після ранкових вибухів у Севастополі

Фото: Телеграм / Кримський вітер / Скриншот

На обʼєктах російської військової інфраструктури у тимчасово окупованому Криму схожі інциденти, от як сьогодні, 21 квітня, у Севастополі, будуть повторюватися і надалі.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Під час розмови з ведучими, військовий прокоментував вибухи у Севастополі, які пролунали зранку 21 квітня.

"Можу зазначити, що окупанти продовжують прикривати свої бойові одиниці суднами забезпечення зі складу Чорноморського флоту – це в них така тактика", – зазначив речник.

Плетенчук наголосив, що подібні "інциденти" і надалі траплятимуться на обʼєктах військової інфраструктури ворога у тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, що уранці 21 квітня в тимчасово окупованому Севастополі півострова Крим пролунали вибухи: унаслідок падіння уламків сталася пожежа на корабелі.

Спочатку у соціальній мережі повідомили, що Кримський міст закрили, а у бухті Севастополя пролунали вибухи. Свідки заявляють, що бачили "багато диму".

Увага! Присутня ненормативна лексика!

Згодом Развожаєв повідомив, нібито "на одному з кораблів військові відбили атаку протикорабельної ракети".

Почалася пожежа, як повідомляють, від осколків, що впали під час роботи протиповітряної оборони. Так званий губернатор додав, що її ліквідували.

 Telegram-канал "Кримський вітер" повідомив, що, ймовірно, у Севастополі міг бути пошкоджений корабель "Комуна".

"Комуна" – це допоміжне судно, рятувальник підводних човнів. Це найстаріший корабель на озброєнні ВМФ РФ, був спущений на воду у 1913 році.

Ситуація з російськими кораблями у Чорному морі

Нагадаємо, зі слів Плетенчука, ситуація у Чорному морі залишається стабільною, російське командування побоюється виводити свої кораблі, тому практично не використовує "Калібри" для ударів по території України.

Як писала раніше Рубрика, до російського Новоросійська окупанти вивели майже всі значущі та боєготові кораблі з бази Чорноморського флоту, що знаходиться у тимчасово окупованому Севастополі.

Окрім того, за даними української розвідки, як повідомив президент Зеленський, російсько-окупаційні війська переміщують свої кораблі, зокрема ті, які є носіями крилатих ракет "Калібр", у Каспійське море.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: