fbpx
Сьогодні
11:29 18 Кві 2024

Юсов розповів перші деталі про наслідки удару ЗСУ по аеродрому в Джанкої

У ГУР розповіли перші подробиці наслідків удару Збройних сил України по аеродрому російських окупантів у тимчасово захопленому Джанкої (Крим), який відбувся 17 квітня.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі "Донбас Реалії".

"Є вже більш деталізована інформація по ураженням. Сьогодні вона буде офіційно оприлюднена. Так, там є і пускові установки комплексів протиракетної і протиповітряної оборони, є знищені радіолокаційні системи, є інформація про ураження літаків та особового складу", – сказав він.

Юсов підкреслив, що вся інформація буде більш детально оприлюднена згодом.

"Це справді важлива масштабна успішна операція Збройних сил України", – підкреслив спікер ГУР.

Удар ЗСУ по аеродрому в Джанкої

Нагадаємо, що у ніч на 17 квітня на півночі тимчасово окупованого Криму у місті Джанкой пролунали кілька вибухів. Згодом стало відомо про пожежу на військовому аеродромі.

Моніторингова група "Кримського вітру" показала супутникові знімки, як стверджується, за 3:41. Супутник зафіксував шість місць займання на військовому аеродромі в Джанкої та поряд з ним.

За даними джерел, удар по аеродрому в Джанкої був операцією СБУ та ГУР. Але наслідки та результати удару ще точно не відомі. У свою чергу, партизани "Атеш" заявили, що ударом, як мінімум, вражені С-400 і район пункту управління рф на аеродромі в Джанкої.

Удару по аеродрому у Джанкою було завдано модернізованою радянською зброєю.

Це стало несподіванкою для російських окупантів, саме тому наслідки та масштаби уражень, за попередніми даними, стали значними.

Згодом, президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні підтвердив удар Збройних Сил України 17 квітня по аеродрому росіян в Джанкої.

Речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк лише зазначила, що аеродром окупантів, будучи військовим об'єктом рф, – законна мета для ударів українських сил оборони, а сезон "бавовни" триває.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: