fbpx
Сьогодні
Фото 15:36 18 Кві 2024

У Києві в цьому році облаштують шість інклюзивних парків та скверів: що відомо про це рішення

Фото: КМДА

У столиці України у 2024 році облаштують шість інклюзивних парків та скверів.

Про це пише КМДА, передає Рубрика.

У чому проблема?

Скільки військових і цивільних втратили кінцівки за час повномасштабної війни Росії проти України, точно невідомо. За попередніми даними від Wall Street Journal, які посилаються на найбільшого у світі виробника протезів, німецьку компанію Ottobock, за 17 місяців після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, понад 50 000 людей потребують протезування

А коли військові перебувають у лікарнях, їм важливо мати змогу вийти за межі палати, зустрітися з рідними й побратимами, коментує директорка Superhumans Center Ольга Руднєва.

аме для цього медичні заклади мусять мати комфортні й доступні території навколо та паркові зони. Це частина відновлення пацієнта", – додає Руднєва.

 Яке рішення?

Тому у Києві в цьому році облаштують шість інклюзивних парків та скверів.

Фото: КМДА

Як це працює?

Спершу будуть реконструювати ті зелені зони, що розташовані поруч із медичними закладами. На всіх етапах до цього залучать фахівців та консультантів Superhumans.

Які парки і сквери облаштують в 2024 році:

  • Сквер на розі вулиць Володимира Винниченка та Павлівської в Шевченківському районі біля Республіканської клінічної лікарні МОЗ України
  • Сквер у провулку Чеховському в Шевченківському районі біля Інституту травматології та ортопедії НАМН України
  • Сквер на вулиці Федора Максименка, 19 і парк культури та відпочинку "Пуща-Водиця" в Оболонському районі біля Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни
  • Сквер на вулиці Митрополита Андрея Шептицького, 5 у Дніпровському районі біля амбулаторії №3
  • Парк біля Центру культури та мистецтв Дніпровського району поруч із Київською міською клінічною лікарнею №11

У зелених зонах створять тактильні смуги, а на всіх частинах доріжок з нахилом більше 5% встановлять пандуси.

Фото: КМДА

Також облаштують широкі тротуари й доріжки (не менше 1,8 метра), щоби там могли пересуватися люди на кріслі колісному, на милицях чи із ходунками, а також із дитячим візком.

Лавки розташують у спеціальних "кишенях" чи на тротуарах із твердим покриттям (асфальт, ФЕМ тощо). Біля них буде місце принаймні для однієї людини на кріслі колісному або для дитячого візка, кажуть у КМДА.

Окрім того, встановлять ліхтарі з розсіяним світлом.

Серед іншого – обиратимуть:

  • безпечні та екологічні вуличні меблі,
  • ігрове обладнання,
  • спортивне знаряддя.

Ігрові майданчики обладнають ударопоглинальним покриттям.

Також на основних перехрестях доріжок встановлять навігаційні покажчики. У добре освітлених зонах розмістять план-карти місцевості, де інформацію дублюватимуть з використанням шрифту Брайля.

Нагадаємо, у Києві в Оболонському районі розпочали облаштування маршруту здоров'я. Він об'єднає парки "Крістерова гірка", що на Вітряних горах, і "Березовий гай" на Пріорці.

Також повідомлялось, що біля столичної станції метро "Герої Дніпра", що на Оболоні, замість великої кількості МАФів з'явився новий сквер.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: