fbpx
Сьогодні
14:23 16 Кві 2024

З окупованих територій Донеччини росіяни вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту, - спротив

Фото: З відкритих джерел

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з тимчасово захоплених територій Донецької області у російську федерацію обладнання промислових підприємств.

Про це пише Рубрика з посиланням на ЦНС.

"Чергова хвиля аудиту промислових підприємств відбувається на тимчасово окупованих територій Донеччини.

Тут окупанти складають переліки того обладнання, яке ще не розграбоване та має цінність", – йдеться у повідомленні.

У спротиві повідомляють, що згодом під виглядом металобрухту його відправлятимуть у Росію, щоб використовувати надалі у своїх цілях.

У ЦНС нагадують, що окупаційна влада на ТОТ спочатку провела так звану "націоналізацію" усіх українських підприємств.

Це дало можливість нібито "законно" розпоряджатися їхнім майном.

Здебільшого із заводів вивозять нібито лом і відправляють до російської федерації через порт у Бердянську.

"Грабіж відбувається підрядниками-колаборантами під наглядом солдатів ЗС РФ", – йдеться у повідомленні спротиву.

Нагадаємо, усе обладнання з Центральної лікарні міста Скадовськ Херсонської області чотирма військовими вантажівками вивезли росіяни.

Уточнюється, що обладнання лікарні вивезено чотирма військовими вантажівками росіян. На фоні переходу цивільних лікарень на окупованих територіях у військові шпиталі, гуманітарна криза серед цивільного населення продовжить загострюватися.

А на тимчасово окупованій території Луганщини, яку росіяни захопили у 2022 році, склалася критична ситуація з ліками. Там немає централізованої доставки медикаментів, тож місцеві жителі шукають медичні препарати через оголошення на під'їздах.

Нагадаємо, у лютому онлайн-видання Східний Варіант запустило  "гарячу лінію" для мешканців прифронтових і тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини, яка називається "HelpPrint". 

Ця ініціатива має на меті надати можливість для безпечного обміну інформацією та розповіді особистих історій чи проблемних ситуацій, що відбуваються на територіях, де обмежений доступ українських журналістів.

За 2 місяці функціонування "гарячої лінії" команда Східного Варіанта отримала 52 звернення від українців, які проживають на тимчасово окупованих чи прифронтових територій. Координатор опрацював запити та надав запитувачам контакти організацій, що зможуть посприяти вирішенню питань.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: